fbpx

Fotocursussen

thuis live online

Docent professioneel fotograaf

Voor de cursist met een spiegelreflex- of een systeemcamera

Fotocursussen live online

De volgende twee fotocursussen worden gegeven:


De pluspunten van onze fotocursussen:

 • Fotocursus veilig vanuit huis

 • Via Microsoft Teams

 • Docent professioneel fotograaf

 • Ruim 12 jaar ervaring in het geven van fotocursussen

 • In groepsverband (kleine groepen)

 • Gezellig met je medecursisten en docent Marc je zelf ontplooien en je fototalenten ontwikkelen

 • Nooit meer op de automatische stand

 • Leerzame foto-opdrachten die je thuis en lekker in de natuur kunt maken

 • Samen ervaringen en vorderingen delen via *WhatsApp groep van je cursusgroep

 • Leer van elkaar

 • Veel persoonlijke aandacht en ruimte voor ontwikkeling

 • Leer betere foto's te maken en krijg tips

*Als je toestemming geeft wordt je in de app groep toegevoegd 

Les van professioneel fotograaf

Alle fotocursussen worden live online gegeven door professioneel fotograaf Marc Hartman van Onwies Fotografie via Microsoft Teams. 

Docent Marc Hartman
Fotocursus via Teams

Microsoft Teams

De cursussen worden online gegeven in Microsoft Teams. Dit werkt eenvoudig op je computer, telefoon en tablet.
Microsoft Teams Downloaden

 

Nog geen ervaring met Teams

Geef dit dan aan tijdens je aanmelding bij 'Eventuele vragen'. Dan stuur ik je een link en lopen we het samen even door.

Fotocursus basis live online

Fotocursus basis live online

Voor de beginnende fotograaf met een spiegelreflex- of een systeemcamera die vooral nog op de automatische stand fotografeert.
Je wordt uitgedaagd om juist niet meer op de automaat te fotograferen en leert alles over de instellingen van je camera.


Fotocursus verdieping live online

Fotocursus verdieping live online

Voor de fotograaf die al de 'Fotocursus basis live online' bij ons heeft gevolgd. Ook voor de fotograaf die al bekend is met diafragma, sluitertijd en iso.

De fotograaf die wil worden uitgedaagd om zichzelf verder te ontwikkelen. Onderwerpen als: Fotograferen in de M-stand, Werken in RAW, RawTheapee (gratis alternatief voor Lightroom), HDR, Landschapsfotografie en Nachtfotografie komen aan bod.

Cursistenfoto's

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Sandra Stortelder

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Kim Tolkamp

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Ellen Vogel

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Johan Buse

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Robert Oonk

Cursistenfoto fotocursus basis live online

Foto: Cursist Herleen Huizinga

Cursisten onze fotocursussen:

 • Renate Klein Tank

  Ik heb de cursus Basis Spiegelreflex camera gevolgd met veel plezier. Marc leert je veel belangrijke zaken met praktische tips. Dit komt in de praktijk goed van pas ook dankzij de opdrachten die je krijgt. Door de cursus wordt fotograferen echt een leuke hobby en ik ga in het najaar ook zeker verder met een vervolg cursus. Als iemand een cursus fotografie wil gaan doen, dan zal ik Marc ook zeker aanbevelen.
 • Ad Westen

  Ik had voordat ik de beide cursussen bij Onwies gevolgd heb al een poosje hobby aan fotograferen. Maar het was goed om ook de basale kennis weer eens op te krikken. En ik heb aan beide cursussen erg veel gehad zowel de basis als de gevorderde cursus waren voor mij erg zinvol. Ik heb gezien in mijn foto's dat elementaire zaken zoals compositie belichting e.d. een stuk verbeterd zijn. Het was prettig om in kleine groepen te werken met duidelijke opdrachten en ook goed uitgewerkte opdrachten. Deze opdrachten zijn zo geformuleerd dat je ook je eigen creativiteit erin kwijt kunt en dat heb ik als plezierig ervaren. De lessen welke op locatie uitgevoerd worden zijn goed en leerzaam. Met name de HDR opdrachten vond ik erg gaaf om te doen. Marc is een bevlogen mens die de leerstof goed overbrengt en zijn afspraken nakomt. Hij neemt voor iedere cursist tijd. Kortom een cursus bij Onwies is zeker aan te bevelen.
 • Jinnie Bodt

  Super leuke cursus, die net iets verder gaat..! Veel geleerd en mooie foto's gemaakt. Marc is een vakman die met liefde en veel geduld zijn passie overbrengt op anderen!
 • Ineke Grijsen

  Met de cursus spiegelreflexcamera voor beginners heb ik de mogelijkheden van mijn camera goed leren kennen. Zelden gebruik ik de automatische instelling nog. Ik heb er heel veel geleerd en dat heeft mijn plezier in fotograferen alleen nog maar vergroot. Ook de fotografiedag in Duisburg was erg leerzaam. Marc leert je heel wat fijne kneepjes van het vak. Voor mensen die meer creativiteit en kwaliteit willen, is deze cursus een echte aanrader!
 • Joop Bolen

  Uit het feit dat ik de beginners cursus, daarna 2 keer de gevorderden cursus en ook nog de HDR cursus heb gevolgd bij Marc blijkt wel dat ik zeer tevreden ben over zijn manier van lesgeven. Bijzonder leerzaam voor mij waren de praktijkavonden in Doesburg en de keren dat we naar het Landschaftspark in Duisburg zijn geweest. Marc nogmaals bedankt en ga vooral zo door.
 • Gerhard Boomkamp

  Mijn ervaring met de fotocursussen (beginners en gevorderden) is zeer positief. Marc is ervaren als fotograaf, met zeer veel kennis en humor. Marc wil heel graag helpen en denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.
 • Harrie Kok

  Vond de cursus leerzaam en prettig. Heb veel geleerd, nadat ik een nieuwe camera had gekocht. Het werd duidelijk uitgelegd.
 • Niek Elferink

  De basis cursus is een erg leuke training, met vooral veel aandacht voor de basis: de techniek en settings van je camera. Het loont echt om juist dat fundament goed neer te leggen. Het aantal succesvolle foto's dat ik maak is flink toegenomen. Gaandeweg is er ook ruimte voor compositie in de cursus. Met na elke les een praktische opdracht wordt je ook gedwongen voldoende tijd door de zoeker van je camera te kijken. Oefening baart kunst! Marc geeft de training op een losse, ontspannen manier, weet ontzettend veel en biedt antwoord op al je vragen, ook buiten de cursus om. Kortom: helemaal de moeite waard!
 • Andre te Braake

  Ik heb de basiscursus en de verdiepingscursus fotografie gevolgd op een hele goede manier, Marc is een goede vakman die weet waar hij het over heeft. Het is zeker een aanrader.