Skip to main content

Onwies Fotografie neemt domeinnaam fotocursusachterhoek.nl over

Klaar om je fotografie skills naar een hoger niveau te tillen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Onwies Fotografie heeft de website www.fotocursusachterhoek.nl overgenomen. Marc Hartman, gepassioneerd fotograaf uit Lichtenvoorde, is jouw nieuwe gids op dit avontuur.

Marc, die zelf jarenlang cursussen volgde bij de gerenommeerde fotograaf en docent Ton van Vliet, neemt nu het stokje over van zijn mentor.
Ton, die sinds 1980 het vak van fotografie beoefent en maar liefst 44 jaar les heeft gegeven in Terborg, draagt met een gerust hart de website over. Hij gaat genieten van een welverdiend pensioen na een inspirerende carrière.

Bij Onwies Fotografie zetten we de traditie voort met een fris en creatief aanbod van fotocursussen waar jij je creativiteit volledig in kwijt kunt. Of je nu de basis wilt leren, je kennis wilt verdiepen, of specifieke software zoals Photoshop of Lightroom Classic onder de knie wilt krijgen, wij hebben de perfecte cursus voor jou.

Vanaf medio augustus breiden we ons aanbod zelfs uit met nieuwe cursus Lightroom Classic.

Ben jij klaar om je camera op een hele nieuwe manier te ontdekken? Schrijf je dan snel in en join de fotografiefamilie van Onwies Fotografie. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen en samen de prachtige Achterhoek door de lens te bekijken!

Tot snel bij Onwies Fotografie – waar jouw fotografiehart sneller van gaat kloppen!


Cursusaanbod

Fotocursus Basis

in Lichtenvoorde
Fotocursus Basis

Voor de beginnende fotograaf met een spiegelreflex- of een systeemcamera die vooral nu nog op de automatische stand fotografeert.

Fotocursus Verdieping

in Lichtenvoorde
Fotocursus Verdieping

Voor de fotograaf die al de Fotocursus Basis bij ons heeft gevolgd. Ook voor de fotograaf die al bekend is met diafragma, sluitertijd en iso.

Photoshop privécursus

in Lichtenvoorde
Photoshop privécursus

In deze interactieve privécursus onthullen we de geheimen van 's werelds meest bekroonde fotobewerkingssoftware: Adobe Photoshop.

Cursisten over onze fotocursussen

Renate Klein Tank

Ik heb de Fotocursus Basis gevolgd met veel plezier. Marc leert je veel belangrijke zaken met praktische tips. Dit komt in de praktijk goed van pas ook dankzij de opdrachten die je krijgt. Door de cursus wordt fotograferen echt een leuke hobby en ik ga in het najaar ook zeker verder met de Fotocursus Verdieping. Als iemand een cursus fotografie wil gaan doen, dan zal ik Marc van Onwies Fotografie ook zeker aanbevelen.

Joop Bollen

Uit het feit dat ik de Fotocursus Basis, daarna 2 keer de Fotocursus Verdieping en ook nog de Workshop HDR heb gevolgd bij Marc blijkt wel dat ik zeer tevreden ben over zijn manier van lesgeven. Bijzonder leerzaam voor mij waren de praktijkavonden in Doesburg en de keren dat we naar het Landschaftspark in Duisburg zijn geweest.
Marc nogmaals bedankt en ga vooral zo door.

Jinnie Bodt

Super leuke cursus, die net iets verder gaat..! Veel geleerd en mooie foto's gemaakt. Marc is een vakman die met liefde en veel geduld zijn passie overbrengt op anderen!

Ineke Grijsen

Met de Fotocursus Basis heb ik de mogelijkheden van mijn camera goed leren kennen. Zelden gebruik ik de automatische instelling nog. Ik heb er heel veel geleerd en dat heeft mijn plezier in fotograferen alleen nog maar vergroot. Marc leert je heel wat fijne kneepjes van het vak. Voor mensen die meer creativiteit en kwaliteit willen, is deze cursus een echte aanrader!

Ad Westen

Ik heb aan beide cursussen erg veel gehad zowel de Fotocursus Basis als de Fotocursus Verdieping waren voor mij erg zinvol. Ik heb gezien in mijn foto's dat elementaire zaken zoals compositie belichting e.d. een stuk verbeterd zijn. Het was prettig om in kleine groepen te werken met duidelijke opdrachten en ook goed uitgewerkte opdrachten.
Deze opdrachten zijn zo geformuleerd dat je ook je eigen creativiteit erin kwijt kunt en dat heb ik als plezierig ervaren.
Marc is een bevlogen mens die de leerstof goed overbrengt en zijn afspraken nakomt.
Hij neemt voor iedere cursist tijd. Kortom een cursus bij Onwies is zeker aan te bevelen.

Andre te Braake

Ik heb de Fotocursus Basis en de Fotocursus Verdieping gevolgd op een hele goede manier. Marc is een goede vakman die weet waar hij het over heeft. Het is zeker een aanrader.

Niek Elferink

De Fotocursus Basis is een erg leuke training, met vooral veel aandacht voor de basis: de techniek en settings van je camera. Het loont echt om juist dat fundament goed neer te leggen. Het aantal succesvolle foto's dat ik maak is flink toegenomen. Gaandeweg is er ook ruimte voor compositie in de cursus. Met na elke les een praktische opdracht wordt je ook gedwongen voldoende tijd door de zoeker van je camera te kijken. Oefening baart kunst! Marc geeft de training op een losse, ontspannen manier, weet ontzettend veel en biedt antwoord op al je vragen, ook buiten de cursus om.

Kortom: helemaal de moeite waard!

Harrie Kok

Vond de cursus leerzaam en prettig. Heb veel geleerd, nadat ik een nieuwe camera had gekocht. Het werd duidelijk uitgelegd.

Gerhard Boomkamp

Mijn ervaring met de fotocursussen (Basis en Verdieping) is zeer positief. Marc is ervaren als fotograaf, met zeer veel kennis en humor. Marc wil heel graag helpen en denkt niet in problemen maar in mogelijkheden.